fbpx

Skutskärs kyrka

Nytt ljud till Skutskärs kyrka. Kyrkan har nu fått ett ljud som är snyggt, tydligt och har jämn spridning, mycket tack vare teknik från Bose Professional. Valet av mixerbord föll på QU-16 från Allen & Heath som är enkelt att använda för all personal och samtidigt har alla funktioner en ljudtekniker behöver. Vi passade på att byta ut alla headmics till DPA Core 6066 som prövas ut till varje präst för exakt passform. Ampetronics slingförstärkare trimmades in och alla med hörapparat kommer klart och tydligt höra det som sägs.

Tack till Midroc och TSTGRUPPEN AB som gjorde att arbetet gick väldigt smidigt med trevliga och kunniga installatörer. Tack även till all personal på Svenska kyrkan i Skutskär för bra input och trevlig stämning under hela installationen. Allt avslutades med invigning av Biskop Karin Johannesson.

Behöver er kyrka, församlingslokal eller annan möteslokal uppgradera er teknik till ett lättanvänt system med högsta ljudkvalitet? Kontakta Olof Höglin på Gävle Ljud AB, mob: 073-057 20 74

Invigning med Biskop Karin Johannesson.
Invigning med Biskop Karin Johannesson.

Uppdragsbeskrivning och bilder

Skutskärs kyrka

Fler uppdrag

Kulturcentrum Sandviken

Kulturcentrum i Sandviken har fått en ny hörslinga. Vi valde teknik från Ampetronic. Utskjutbara gradänger gjorde att vi fick specialanpassa all kabeldragning. Efter uppmätning fick vi ett väldigt bra resultat. Skillnaden mot den tidigare perimeterslingan är stor.

Läs mer »
Dogman logo

Dogman

Vi har installerat butiksljud till Dogmans nya butik i Valbo. Takhängda högtalare med trådlös teknik monterades i belysningsskenorna för snabb och enkel installation – Ingen kabeldragning fram till högtalarna. Ur högtalarna spelas musik som gör alla djur extra följsamma 😉

Läs mer »
Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café.   Engeltofta byggdes 1882 av Grosshandlare Bengt Gustaf Kronberg. Engeltofta berättar om den storhetstid som präglade Gävle i slutet av 1800-talet och under inledningen av 1900-talet.

Engeltofta

Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café. Vi fick uppdraget att fylla hela Engeltofta med ljud. Högtalare som smälter bra in i de klassiska lokalerna och bra ljud tillsammans med enkel styrning var ledorden från kunden.

Läs mer »

Årsunda kyrka

Ett kraftigt åsk- och blixtväder slog ut hela ljudanläggningen i Årsunda kyrka. Vi installerade nya förstärkare för högtalarna och hörslingan. Valet föll på en Ampetronic C7 till slingan och en Powersoft Mezzo för högtalarna. En rejäl kvalitetshöjning sen tidigare.

Läs mer »
Bild innan SLS-slinga monteras ovanför takplattorna.

Perslundaskolan Ockelbo

Midroc Electro gav oss uppdraget att koppla in och mäta upp hörslingor på den nybyggda Perslundaskolan. Vi ritade och projekterade även en helt ny slinga till matsalen/aulan som där slingakabeln förlades ovanför takplattorna. 

Läs mer »
Tomaskyrkans kyrksal som fått ny hörslinga.

Tomaskyrkan i Gävle

Vi har projekterat och installerat en ny hörslinga till Tomaskyrkan i Gävle. Den äldre slingan hade gjort sitt med en ojämn och svag signal. Mycket jobb gick åt att montera kabelkanaler runt hela kyrkorummet. Mer än 60 meter kanal tog sin tid runt alla hörn och vrår, men snyggt och enhetligt blev det.

Läs mer »