fbpx

Ljudmätning

Gävle Ljud utför ljudmätningar i alla typer av rum och lokaler. Vill du få din ljudanläggning uppmätt och kalibrerad? Är ni i behov av en bullermätning? Hur bra är taltydligheten i konferensrummet? Vi gör exakta ljudmätningar med tydliga resultat vilket genererar rätt ljudlösningar för dig.

Högtalarkalibrering / Frekvensanalys

För ett korrekt ljud i rum krävs att alla högtalare kalibreras. Vi mäter ljudnivån, granskar frekvenskurvan och justerar ljudets delay-tid. Vi riktar oss även till privatpersoner som t ex vill få hemmabioljudet uppmätt och kalibrerat.

Rumsakustik

Rummets akustik är en av de viktigaste parametrarna för hur rummet upplevs. Vi mäter upp efterklangstiden (RT60) i hela frekvensregistret och gör en analys hur väl rummets akustik låter. Vi kan även mäta hur mycket ljud som tar sig utanför rummet. 

Ljudmätning av högtalare och hembio
Ljudmätning av högtalare.

Liveljud / Resturang

Arenor och barer – stora som små – måste hålla sig inom rätt ljudnivå. I restauranger kan en optimerad ljudnivå bidra till mer nöjda gäster då möjligheten till att samtala är av stor vikt för totalupplevelsen.

Ljudmiljö på arbetsplatsen​

En bra ljudnivå på jobbet är ett krav för de flesta. Många blir störda av sorlet som ofta uppstår. Förskolor, öppna kontorslandskap och verkstäder är bara några exempel där ljudnivån ofta blir alldeles för hög. Låt oss mäta ljudet på din arbetsplats och lämna förslag på åtgärd.  Bullernivån mäts under en längre tid och ger tydliga resultat.

Brusmätning / Noise Measurement

Inget gissande. Med rätt instrument får vi siffror på vad som behöver justeras

Kvalitetskontroll

I de flesta hörsalar och mötesrum är god taluppfattbarhet viktigt. STIPA är ett vanligt mått för att ta fram dessa värden på taltydlighet. För personer med nedsatt hörsel krävs ofta en hörslinga eller liknande teknik för att få god taltydlighet.