fbpx

Ljudmätning åt SECOR

Dörrföretaget Secor (DALOC) ville kvalitetssäkra en installation vill få en ljudmätning. Vi mätte upp ljudreduktionen för dörrarna i ett trapphus. Efter mätningen kunde vi lämna ett kvitto och siffror på att ljudnivån genom dörrarna var bästa tänkbara och enligt gällande standard. Tryggt för både kund och leverantör / installatör!

Har ni lokaler där ljud utifrån hörs för mycket genom väggar och dörrar? Är det viktigt att ljud från mötet inte hörs ut till lokaler bredvid då hög sekretess är ett krav?

Vi på Gävle Ljud AB utför alla typer av ljudmätningar.

Vi utför bland annat följande mätningar:
– Bullermätning
– Ljudnivåmätning på restaurang/nattklubb/arenor
– STIPA (taluppfattbarhet)
– Ljudisolering / ljudreduktion (ljudläckage mellan rum)
– Rumsakustik
– Injustering av bioljud (även hemmaljud)
– Efterklangstid

och mycket mer inom ljudmätning.

Kontakta Olof Höglin på Gävle Ljud om du vill veta mer!

Uppdragsbeskrivning och bilder

Ljudmätning åt SECOR

Fler uppdrag

Limöbåten i Gävle

Limöbåten, M/S Drottning Silvia, i Gävle får en rejäl uppfräschning av ljudsystemet. Från ett äldre där många kablar och högtalare glappat skapar vi en modern framtidssäker ljudinstallation. Hörbarheten ska vara god var men än befinner sig ombord. Besättning kommer få bättre och enklare möjligheter till kommunikation.

Läs mer »
Dogman logo

Dogman

Vi har installerat butiksljud till Dogmans nya butik i Valbo. Takhängda högtalare med trådlös teknik monterades i belysningsskenorna för snabb och enkel installation – Ingen kabeldragning fram till högtalarna. Ur högtalarna spelas musik som gör alla djur extra följsamma 😉

Läs mer »

Årsunda kyrka

Ett kraftigt åsk- och blixtväder slog ut hela ljudanläggningen i Årsunda kyrka. Vi installerade nya förstärkare för högtalarna och hörslingan. Valet föll på en Ampetronic C7 till slingan och en Powersoft Mezzo för högtalarna. En rejäl kvalitetshöjning sen tidigare.

Läs mer »
Bild innan SLS-slinga monteras ovanför takplattorna.

Perslundaskolan Ockelbo

Midroc Electro gav oss uppdraget att koppla in och mäta upp hörslingor på den nybyggda Perslundaskolan. Vi ritade och projekterade även en helt ny slinga till matsalen/aulan som där slingakabeln förlades ovanför takplattorna. 

Läs mer »
Ugglebo Arena i Ockelbo

Ugglebo Arena

Ugglebo Arena är Ockelbos nybyggda Ishall. Vi uppdaterar och förbättrar ljudsystemet. Högtalarna som kommer från Gavlerinken. De får en egen ljudstyrning och systemet delas upp i zoner. Det skapar ett flexibelt system som fritt går att styra.

Läs mer »