fbpx

Limöbåten i Gävle

Limöbåten, M/S Drottning Silvia, i Gävle får en rejäl uppfräschning av ljudsystemet. Från ett äldre där många kablar och högtalare glappat har vi nu skapat en modern framtidssäker ljudinstallation. Hörbarheten ska vara god var men än befinner sig ombord. Besättningen har fått bättre och enklare möjligheter till kommunikation.

Per Rydback som driver Limötrafiken och ägare av båten säger:

– ”Från att vara ett system som fungerade lite då och då tills nu när vi har fått ett för oss perfekt ljudsystem. Ett fantastiskt ljud med ”top-of-the-line” högtalare ute på soldäck och på fördäck, vilket gör att våra passagerare kan sitta ute och lyssna när vi har guidning, även om det blåser en del. Inombords byttes hela systemet ut och vi har högtalare i varje utrymme och på varje toalett”.

-”Vi är väldigt nöjda med Gävle Ljud och Olof Höglin. All installation sköttes smidigt och galant. Även efter installationen håller Olof kontakt och besöker oss för att se till att allt fungerar som det  ska”.

Uppdragsbeskrivning och bilder

Limöbåten i Gävle

Fler uppdrag

Tomaskyrkans kyrksal som fått ny hörslinga.

Tomaskyrkan i Gävle

Vi har projekterat och installerat en ny hörslinga till Tomaskyrkan i Gävle. Den äldre slingan hade gjort sitt med en ojämn och svag signal. Mycket jobb gick åt att montera kabelkanaler runt hela kyrkorummet. Mer än 60 meter kanal tog sin tid runt alla hörn och vrår, men snyggt och enhetligt blev det.

Läs mer »

Undervisning i ljudteknik

Vi har föreläst om ljudteknik för studenterna på Gamleby TV-produktion. Allt från grundläggande ljudteknik, trådlösa mikrofoner och ljudbehandling av avhandlats. Vi höll även en specialkurs i lödteknik.

Läs mer »
Ugglebo Arena i Ockelbo

Ugglebo Arena

Ugglebo Arena är Ockelbos nybyggda Ishall. Vi uppdaterar och förbättrar ljudsystemet. Högtalarna som kommer från Gavlerinken. De får en egen ljudstyrning och systemet delas upp i zoner. Det skapar ett flexibelt system som fritt går att styra.

Läs mer »

X-trafik

X-trafiks tåg har problem med hörslingorna. Vi har startat en utredning och driver ett projekt för att åtgärrda och uppdatera tekniken ombord.

Läs mer »

Kulturcentrum Sandviken

Kulturcentrum i Sandviken har fått en ny hörslinga. Vi valde teknik från Ampetronic. Utskjutbara gradänger gjorde att vi fick specialanpassa all kabeldragning. Efter uppmätning fick vi ett väldigt bra resultat. Skillnaden mot den tidigare perimeterslingan är stor.

Läs mer »
Gävle Ljud monterar ljud på ICA Supermarkets butik i Hofors.

ICA Supermarket

ICA Supermarkets butik i Hofors får nytt ljudsystem. Med ljudlösning från Loud of Sweden och tillhörande musikstreamingtjänt får butiken rätt ljud och musik anpassat efter ICAs kunder.

Läs mer »