fbpx

Ljudmätning åt SECOR

Dörrföretaget Secor (DALOC) ville kvalitetssäkra en installation vill få en ljudmätning. Vi mätte upp ljudreduktionen för dörrarna i ett trapphus. Efter mätningen kunde vi lämna ett kvitto och siffror på att ljudnivån genom dörrarna var bästa tänkbara och enligt gällande standard. Tryggt för både kund och leverantör / installatör!

Har ni lokaler där ljud utifrån hörs för mycket genom väggar och dörrar? Är det viktigt att ljud från mötet inte hörs ut till lokaler bredvid då hög sekretess är ett krav?

Vi på Gävle Ljud AB utför alla typer av ljudmätningar.

Vi utför bland annat följande mätningar:
– Bullermätning
– Ljudnivåmätning på restaurang/nattklubb/arenor
– STIPA (taluppfattbarhet)
– Ljudisolering / ljudreduktion (ljudläckage mellan rum)
– Rumsakustik
– Injustering av bioljud (även hemmaljud)
– Efterklangstid

och mycket mer inom ljudmätning.

Kontakta Olof Höglin på Gävle Ljud om du vill veta mer!

Uppdragsbeskrivning och bilder

Ljudmätning åt SECOR

Fler uppdrag

Ludvika sporthalls A-hall har fått en helt ny ljudanläggning installerad. Tre högtalare riktade mot läktaren och tre högtalare riktade mot planen. Mellan dessa sitter två subbasar.

Ludvika Sporthall

Ludvika kommun satsar på en helt ny ljudanläggning i deras stora sporthall. Vi fick uppdraget att ta fram en komplett anläggning med allt från styrsystem till högtalare.

Läs mer »
Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café.   Engeltofta byggdes 1882 av Grosshandlare Bengt Gustaf Kronberg. Engeltofta berättar om den storhetstid som präglade Gävle i slutet av 1800-talet och under inledningen av 1900-talet.

Engeltofta

Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café. Vi fick uppdraget att fylla hela Engeltofta med ljud. Högtalare som smälter bra in i de klassiska lokalerna och bra ljud tillsammans med enkel styrning var ledorden från kunden.

Läs mer »

Frösunda Sätraåsen äldreboende

Vi har utrustat samlingssalen på vård- och äldreboendet Frösunda Sätraåsen med ny ljudteknik. Trådlösa mikrofoner och integration med hörslinga och AV-anläggning har skapat ett funktionibelt rum. Många av de boende är i behov av ljud med hög tydlighet i både högtalare och hörslinga.

Läs mer »
Nytt ljud på SPA Gamla Gefle

SPA Gamla Gefle

SPA Gamle Gefle ligger beläget mitt i den klassiska stadsdelen. De önskade sig en ny, enkel och driftsäker ljudanläggning. Vi monterade ny styrning så varje rum har möjlighet att välja musik och styra volymen. Befintliga högtalare kunde användas tillsammans med en ny välljudande förstärkare. Allt monterat i en diskret rackpanel.

Läs mer »

Mätning av metallförlust

Att veta vilken metallförlust en slinga får är avgörande för rätt val av slinga och förstärkare. Vid mätning av metallförslust lägger vi ut en testslinga, mäter upp fältstyrkan inom given yta. Det värdet använder vi vid simulering av rummet och an leverera rätt ritning och support för vidare installation.

Läs mer »