fbpx

Tomaskyrkan i Gävle

Vi har projekterat och installerat en ny hörslinga till Tomaskyrkan i Gävle. Den äldre slingan hade gjort sitt med en ojämn och svag signal.

En 2-varvsslinga med Ampetronic ILD-500 lyfte ljudet i hörslingan till ett klart och tydligt ljud med mycket god täckning.

Mycket jobb gick åt att montera kabelkanaler runt hela kyrkorummet. Mer än 60 meter kanal tog sin tid runt alla hörn och vrår, men snyggt och enhetligt blev det.

Rune Jakobsson, fastighetsförvaltare på Svenska kyrkan i Gävle, säger:

-”Mycket bra och noggrant jobb i en känslig miljö. Vi fick ett toppenljud till våra hörselskadade åhörare. Och inte minst vår musiker som har hörselproblem, har fått en mycket bra arbetsplats. Jag rekommenderar Gävle Ljud med varmt hjärta”.

Tomaskyrkans kyrksal som fått ny hörslinga.
Tomaskyrkans kyrksal som fått ny hörslinga.

Uppdragsbeskrivning och bilder

Tomaskyrkan i Gävle

Fler uppdrag

Almunge Brandstation har fått nytt ljudsystem installerat. Här syns en högtalare från Penton.

Almunge Brandstation

Räddningstjänsten har fått en ny brandstation i Almunge, nära Uppsala. Här har vi ritat ljudsystemet och driftsatt anläggningen. När larmet gå ska alla i byggnaden klart och tydligt höra vilket uppdrag som väntar.

Läs mer »

Frösunda Sätraåsen äldreboende

Vi har utrustat samlingssalen på vård- och äldreboendet Frösunda Sätraåsen med ny ljudteknik. Trådlösa mikrofoner och integration med hörslinga och AV-anläggning har skapat ett funktionibelt rum. Många av de boende är i behov av ljud med hög tydlighet i både högtalare och hörslinga.

Läs mer »
Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café.   Engeltofta byggdes 1882 av Grosshandlare Bengt Gustaf Kronberg. Engeltofta berättar om den storhetstid som präglade Gävle i slutet av 1800-talet och under inledningen av 1900-talet.

Engeltofta

Engeltofta i Gävle ligger vid Gävlebuktens norra strand. En praktfull grosshandlarvilla som erbjuder konferens, hotell, restaurang och café. Vi fick uppdraget att fylla hela Engeltofta med ljud. Högtalare som smälter bra in i de klassiska lokalerna och bra ljud tillsammans med enkel styrning var ledorden från kunden.

Läs mer »

Kulturcentrum Sandviken

Kulturcentrum i Sandviken har fått en ny hörslinga. Vi valde teknik från Ampetronic. Utskjutbara gradänger gjorde att vi fick specialanpassa all kabeldragning. Efter uppmätning fick vi ett väldigt bra resultat. Skillnaden mot den tidigare perimeterslingan är stor.

Läs mer »
Ny ljudanläggning till Fastoffice i Gävle ger lokalerna ännu större möjligheter till möten, konferenser och event.

Fastpartner – Fastoffice

Fastoffice i Gävle, nominerat till Sveriges snyggaste kontor. Arkitekt är Helena Kozak. Vi har byggt ut lokalerna med en ljudanläggning och har försökt hålla val av produkter i samma linje som övriga lokalen. Bland annat en volymkontroll designad i matt svart och graverad mässing.

Läs mer »
Bild innan SLS-slinga monteras ovanför takplattorna.

Perslundaskolan Ockelbo

Midroc Electro gav oss uppdraget att koppla in och mäta upp hörslingor på den nybyggda Perslundaskolan. Vi ritade och projekterade även en helt ny slinga till matsalen/aulan som där slingakabeln förlades ovanför takplattorna. 

Läs mer »