Ljud hemma – Custom install

Ljudsystem som fungerar utomhus – till uteplatsen och poolområdet. Högtalare till altanen eller trådgården? Du kanske vill ha ett snyggt och balanserat ljud i ditt vardagsrum. Vill du styra alla zoner i en och samma app? Då har du kommit rätt!

Ljud utomhus på terassen eller poolen

Letar du efter utomhushögtalare som låter riktigt bra, har en tilltalande design och klarar regn och snö? Vi kan leverera alla lösningar, stora som små. Gävle Ljud är leverantörer av högtalare från Origin Acoustics –  en amerikansk tillverkare som riktar sig till de som vill ha bästa tänkbara ljud – inomhus och utomhus.

Origin Acoustics har lanserat en helt ny serie utomhushögtalare som är unika i sitt slag. Den har ett oslagbart ljud och snygg design där högtalaren snarare ska synas än gömmas i buskage. Den har snabbt blivit en stor succé i USA och nu även i Sverige.

Kontakta oss för en fri visning.

Gävle Ljud installerar Origin Acoustics Bollard Landscape till uteplats, pool, trädgård och terass

Origin Acoustics Bollard Landscape

Högtalaren har hög byggkvalitet och kan sitta utomhus året om. Det som gör den här högtalaren speciell är att halva högtalare grävs ner i marken och halva sticker upp. Perfekt för uteplatsen, poolområdet eller trädgården. Den ger ett stort ljud utomhus men kan även komplettera befintligt ljudsystem. Systemet kan integreras för styrning från din mobil med tjänster som Spotify, Apple music, Bluetooth etc

Självklart är högtalaren petsäker så era barn eller husdjur inte kommer åt att bita sönder elementen.

Gävle Ljud - Origin Acoustics Bollard Landscape Round Silver till Uteplats, pool, trädgård och terass

Unik design - stort ljud

Välj mellan rund eller fyrkantig form och färgerna Silver, Svart eller Bronze. De installeras tillsammans med Origin Acoustics egenutvecklade förstärkare med färdig DSP för bästa möjliga ljud.

Förstärkaren har 3 kanaler för möjlighet till stereo. Basen drivs med en separat kanal med aktiv delning. Allt för att få maximal renhet i ljudet. Förstärkaren finns i två storlekar (DSP3-100 och DSP3-700) och kan driva upp till 2 respektive 12 högtalare. Det gör att stora ytor kan täckas med riktigt bra ljud i hela frekvensregistret. Kablar förläggs dolt och kan grävas ner under marken.

 Kontakta oss för offert.

 

Styr enkelt flera zoner med en app

Idag ska alla högtalare kunna styras från mobiltelefoner. Du ska kunna spela från Spotify eller andra musiktjänster utan att behöva dra fram trassliga kablar. Låt oss göra hela installationen och avsluta med en riktig genomgång av systemet. Vi går igenom appen och visar alla funktioner och vilka möjligheter som finns. 

Då systemen byggs i block eller zoner (ett rum eller ”ljudburk” kan vara en zon) är det väldigt enkelt att i framtiden komplettera med mer teknik. Allt dyker upp i en och samma app. Det är då enkelt att bygga upp ditt system allt eftersom.

Utomhushögtalare in uteplats, pool eller trädgård. Snygg design och riktigt bra ljud.
Origin Acoustics "Bollard" finns i 6 varianter.

Osynligt ljud hemma

Alla installationer utförs helt anpassade efter ert rum. Drömmer du om att fylla ditt hem med snyggt ljud utan att behöva se högtalare och kablar? Våra skickliga installatörer kan med hjälp av nätverkslösningar och smarta högtalare lösa det mesta. Många av de produkter vi jobbar med är unika för heminstallationer. Vi använder och sätter ihop ett fungerande ljudsystem med helt rätt delar. Gävle Ljud kan leverera allt från två högtalare till ett komplett Dolby Atmos-system. 

Bygga nytt hus med ljudsystem

Sitter ni i tankar att bygga nytt hus? Låt oss ta hand om ljudinstallationen. Redan innan huset står på plats har vi ritat in vart alla högtalare ska sitta och kablar ska dras. Om ni önskar kan er elektriker förbereda kablar och tillsamman monterar vi upp högtalare och styrutrustning. Om ni väljer oss har ni möjlighet att även efter installationen byta produkter om ni mot förmodan inte är helt nöjda!

Kalibrera hemmabioljud

Alla ljudsystem måste kalibreras. Har du redan en anläggning du vill få att låta ännu bättre? Låt oss göra jobbet. Vi mäter frekvenskurvan, efterklangstid och delaytider. Med ett tydligt resultat går det att justera ljudet på din anläggning och eventuellt placera om högtalare till den bästa positionen. Läs mer här.

Levererar alltid bra kvalitet och ett glatt bemötande. Oerhört kompetent och dessutom trevlig att jobba med. Mitt förstahandsval när det gäller ljud!

Sara Brehmer / Aftonbladet